OPSLAGSTAVLE >>>

Påskelukket i BKFs sekretariat ... læs mere >>>

2 Atelier pladser ledige, på Atelier Prag 61 ... læs mere >>>

Ansøgningsfrist til Byens Hegn, København, den 23. april ... læs mere >>>

NYHEDER >>>

Statens æstetiske rådgiver fylder 260... læs mere >>>

Dansk-tyske billedkunstnere hylder godt naboskab i grænselandet ... læs mere >>>

Kunstneres egne publikationer fejres

Krydsning af kunstværk og bog, et taktilt, hybridt fænomen, elsket af feinschmeckere, men ofte tilgængelige for alle og enhver i form af billige, fotokopierede eller trykte eksemplarer.
Kunstnerbogen er et kært barn med mange navne, som der er fornyet interesse for herhjemme i disse år. For nylig udkom det første danske opslagsværk nogensinde om kunstneres egne publikationer, og lige nu afholdes for andet år i træk festivalen for kunstnerbøger 'One Thousand Books' på Carlsberg-grunden i København.

læs mere >>>

På One Thousand Books kan man dykke ned i en mangfoldighed af kunstnerbøger fra ind- og udland, og blive klogere på genren igennem en række talks, workshops og debatter.
Se hele festivalprogrammet, klik her...

Selve kunstnerbogmarkedet finder sted i det nærliggende supermarked REMA1000 på Pasteursvej 61, hvor ialt 28 udstillere fra ind- og udland viser deres bogværker.

Supermarkedets kunder vil desuden få deres eget kunstværk med hjem: Bagsiden af alle REMA 1000s kassebonner er i festivalperioden påtrykt et stedspecifikt værk af kunstnergruppen Superflex under sloganet 'Copying Books is a Right'.

Hjemlig kunstnerbogs-pioner
Festivalen byder på en særudstilling af forlaget Pist Prottas eksperimenterende udgivelser gennem tiden.
Pist Protta, der er en af genrens hjemlige pionerer, drives af BKFeren Jesper Fabricius og Åse Eg. Særudstillingen kan ses på festivalen på udstillingsstedet New Shelter Plan.

Første danske opslagsværk om kunstnerbøger
Festivalen afspejler den fornyede hjemlige interesse for kunstnernes egne publikationer, som præger kunstscenen i disse år.
Tidigere i år udkom således det første opslagsværk nogensinde om danske kunstneres egne publikationer fra 1960erne frem til i dag, med en lang række bidrag af og om hjemlige billedkunstnere.
Bogen er redigeret af Thomas Hvid Kromann, Louise Hold Sidenius, Maria Kjær Themsen og Marianne Vierø.
Læs mere om 'Danske Kunstnerbøger' på kunstportalen Kunsten.nu, klik her...


 

BKFere i flere nye projekter på KØS

Billedkunstner Ann Lislegaard har fået til opgave at skabe en ny kunstnerisk forplads til KØS, museet for kunst i det offentlige rum i Køge.
Samtidig indleder museet et landsdækkende forsknings- og formidlingsprojekt om danskernes forhold til mindesmærker med deltagelse af blandt andre billedkunstner Bjørn Nørgaard.

læs mere >>>

Til efteråret får de besøgende en kunstnerisk oplevelse, allerede inden de træder ind på KØS, Museum for Kunst i det Offentlige Rum.
Museet har nemlig bedt Ann Lislegaard om at skabe en kunstnerisk forplads til museet, og med en donation på 7 mio. kr. fra Annie & Otto Johs. Detlefs' Fonde og byggetilladelse fra Køge Kommune, kan projektet nu gå i gang.
Pladsen ventes at stå klar i november i år.
"Det er en stor glæde for KØS, at vi  kan gå i gang med anlægsarbejdet af et så spændende kunstprojekt, skabt af en af vores største samtidskunstnere Ann Lislegaard, som er aktiv i hele verden," siger Christine Buhl Andersen, direktør for KØS.
Læs mere om projektet på www.koes.dk

Nyt projekt om mindesmærker
Samtidig igangsgætter KØS et landsdækkende forsknings- og formidlingsprojekt om mindesmærker i det offentlige rum.
I løbet af de næste måneder besøger KØS ti udvalgte mindesmærker i hele Danmark – fra Sakskøbing over Odense til Sønderjylland, og afholder en række offentlige debatmøder undervejs.
KØS' Danmarkstour dokumenteres af et filmhold, og resultatet vil indgå i en stor udstilling om danske og internationale mindesmærker 'Magt, Minder, Mennesker', der åbner d. 6. september 2014 på KØS Museum for kunst i det offentlige rum.

Åbning med Bjørn Nørgaard
KØS skyder sin Danmarkstour i gang ved Superkilen på Nørrebro fredag d. 2. maj.
Her står Bjørn Nørgaards 'Farvel til våbnene' fra 2010, måske bedre kendt som 'Nørrebros hjerte'. Skulpturen er en markering mod den eskalerende vold på Nørrebro og et symbol på håbet om en fredeligere bydel.
KØS stiller spørgsmålet, om 'Nørrebros Hjerte' er et levende monument, og har bedt journalist Torben Steno styre debatten mellem billedkunstner Bjørn Nørgaard, SFer Özlem Cekic, forfatter Lone Aburas samt Terje Bech, repræsentant fra den lokale beboerforening 'Vi vil bo sammen – alle sammen', der tog initiativ til monumentet.
Efter debatten optræder viserockgruppen Pligten Kalder med Johan Olsen fra Magtens Korridorer, Torben Steno og Peter Jessen.

Mere om KØS Danmarkstour
Efter åbningsfesten på Nørrebro sætter KØS kursen mod Sakskøbing, hvor mindesmærkeprojektet sætter fokus på 'Roepiger' fra 1940 af Gottfred Eickhoff.
Derfra går turen videre rundt i hele landet til de udvalgte mindesmærker.
Se  programmet for hele Danmarkstouren og læs mere om mindesmærkeprojektet på www.koes.dk

Foto: Visualisering af Ann Lislegaards forplads, set fra Nørregade 29.

 

Brug for arbejdsro og inspiration i nye omgivelser?

Der var ansøgningsfrist for ophold i BKFs kunstnerboliger på Fanø og i Berlin den 1. april 2014.
Ansøgere kan vente at få besked i slutningen af maj.

læs mere >>>

Der er to årlige ansøgningsfrister for både Fanø-huset og Berlin-lejligheden:

Den 1. oktober for perioden januar-juni i det kommende år
og
Den 1. april for perioden juli-december i det indeværende år.

Ansøgninger om ophold i:

Fanø-huset i perioden juli-december 2014

Berlin-lejligheden i perioden juli-december 2014

- skal således være sekretariatet i hænde senest den 1. april 2014.

Find ansøgningskemaer og mere info om BKFs kunstnerboliger, klik her...

Se alle aktuelle opslag på BKFs opslagstavle, klik her...

I fokus: Gratis arbejde, kunst i kommuner

 

Dyk ned i bkf.dks temaoversigter:

Om kunstneres gratis arbejde i kunstlivet, klik her...

Om kunstens vilkår i kommunerne, klik her...

læs mere >>>

BKF arbejder for at sikre, at professionelle billedkunstnere betales professionelt, både når de udstiller, og når de fx arbejder i kommunale billedkunstråd.

Dyk ned i temaoversigterne ovenfor og bliv klogere på kunstneres arbejdsvilkår - læs bl.a. om, hvordan billedkunsten kan skabe nye fællesskaber og find links til det videre arbejde med at styrke den professionelle billedkunst lokalt.