OPSLAGSTAVLE >>>

Call for applications - Artist-in-Residence Program, Thailand ... læs mere >>>

Call for Applications for the Artist-in-Residence-Programme in Vienna and Salzburg 2016 ... læs mere >>>

Kunstnerjobs på Statens Museum for Kunst ... læs mere >>>

NYHEDER >>>

BKF hilser ny kulturminister velkommen... læs mere >>>

Kunsten gav Folkemøde-deltagere en tur i gyngerne ... læs mere >>>

Billedkunsten indtager Kulturmødet på Mors

Nedtællingen er i fuld gang til den tredje udgave af Kulturmødet Mors, som i år finder sted 20.-22. august.

Billedkunsten fylder godt i årets tætpakkede program, der kan ses her, og som byder på et væld af spændende debatter. Bl.a. om kunstens rolle i folkeskolereformen, kunstnerisk talentudvikling, kunstens vilkår i udkantsområder, private fondes betydning i kulturlivet og meget mere.

Læs mere om alle arrangementer, tjek transport og overnatningsmuligheder for deltagere på www.kulturmoedet.dk. - og kom og mød Billedkunstnernes Forbund (BKF) og mange af forbundets spændende kunstnere på kulturmødet, læs mere her nedenfor.

læs mere >>>

Malerobot og gynger
I samarbejde med BKFs regionale afdelinger i Midtjylland og Nordjylland præsenterer forbundet flere billedkunstneriske projekter og installationer på Kulturmødet Mors, bl.a. multimediekunstneren Carsten Schmidt-Olsens malerobot, der kan ses på Holmen og billedkunstner Molly Haslunds interaktive værk Gynger.

Har man ikke selv mulighed for at være med i Nykøbing Mors, er det om at spidse ørene og tænde for radioen - mange af de over 40 kulturpolitiske debatter og 200 kunst- og kulturoplevelser vil kunne følges på DR, som selv står bag flere af debatterne og dækker de 48 timers kulturpolitiske træf tæt.

Mere kunst på kulturmødet
Mange BKFere er engagerede i Kulturmødet, hvis billed- og rumkunst er planlagt i samarbejde med billedkunstner Henrik Godsk.

Bl.a. kan man opleve appetitvækkere fra kunstnersammenslutningen Corners udstilling i Galleri Salling. Det sker i udstillingen MiniCorner i Monas Hus på KulturVejen, hvor man kan se ophængninger af 15 af Corners medlemmer.

Og der er mere billedkunst på Kulturmødet Mors 2015:

Almengyldige Svimmelheder – tvivlsomme ting? Og tegn!
Skulpturudstilling af Benny Forsberg Jensen på Holmen.

Rey Morales - deltag i skabelse af kæmpemaleri
På Kulturpladsen

Kunsten flytter ind
Værket, sal 1

Det eviges genkomst
Kunstinstallation af Cecilie Waagner Falkenstrøm i Brøndum.

550+1, Unbearable
Værker og aktivt værksted af Jens Galschiøt på KulturVejen.

Til kanten af Mors
Ved Kunsthal NORD - på KulturVejen

Kunstmuseum i det fri
Installation af Jens Arndal og Morten Kromann, der lægger op til diskussion af kunstmuseet som institution.

Mødet
Erik Heide, Mors, har til Kulturmødet skabt en lille skulptur, der billedliggør selve Kulturmødets idé. Figuren er støbt i bronze, er signeret, og måler 10,5 x 8,0 x 2,5 cm. Der støbes 100 eksemplarer. Skulpturen kan købes på Kulturmødet i Informationen eller bestilles via www.kulturmoedet.dk

Mere info: www.kulturmoedet.dk

- 31. juli 2015

Ledige stipendier og ophold på Det Danske Institut i Rom

Studieophold i Rom i foråret 2016?

Så er det nu, du skal søge!

Ansøgningsfrist er 14. september 2015 for kunstnere, der vil søge om ledige stipendier og ophold på Det Danske Institut i Rom for perioden 1. februar – 30. juni 2016.

Instituttet har til huse i Kay Fiskers fornemme bygning fra 1967 og ligger i Borgheseparken, få minutters gang fra Piazza del Popolo og Roms centrum.

læs mere >>>

 

 

Som stipendiat på Det Danske Institut i Rom deltager du i et internationalt forsker- og kunstnermiljø. Du får adgang til byens enestående ressourcer i form af museer, monumenter, biblioteker, arkiver m.m. Husets personale står til rådighed med hjælp og vejledning.

Information om stipendiemuligheder og ansøgningsskema, klik her...

Gå til alle opslag på BKFs opslagstavle, klik her...

- 31. juli 2015

BKF i retten for kunstnerisk frihed

BKFeren Søren Hagen er blevet sagsøgt af en kunde, der anklager ham for at have kopieret sit eget værk.

Søren Hagen solgte i sin tid et maleri for 80.000 kroner. Efterfølgende malede han et nyt maleri med samme motiv og titel. Og det er han i sin gode ret til, siger Klaus Pedersen, jurist og sekretariatschef i Billedkunstnernes Forbund (BKF), der hjælper kunstneren med at føre sagen:

læs mere >>>

"En kunstner har lov til at lave præcis de værker, han eller hun vil," siger sekretariatschefen til Politiken, der bringer en stor artikel om den usædvanlige sag, klik her...

"Et maleri er håndens arbejde og vil altid være et unikaværk. Så når man køber et maleri, køber man altid en original. Men man køber dælme ikke retten til, at kunstneren ikke må lave et tilsvarende maleri. Det er en helt grundlæggende ret, og sådan har det været i mange hundrede år," siger Klaus Pedersen og henviser bl.a. til Edward Munchs mesterværk, 'Skriget', som eksisterer i fire forskellige udgaver.

Kunstnerisk undersøgelse
Selv er Søren Hagen målløs over anklagen:

'Hvis man er kopist, så maler man, fordi man vil tjene penge. Jeg maler for at afprøve og undersøge, hvad det her kunstneriske motiv kan,' siger Søren Hagen.

Sagen var for byretten i Glostrup torsdag 18. juni. Dommen ventes at falde midt i august.

To udgaver af 'Et sted i Woodstock'
Der er forskelle på de to udgaver af Søren Hagens maleri 'Et sted i Woodstock' (ovenfor) - bl.a. er den nyeste version 45 cm bredere end den første udgave, og der er et lile skilt på træet.

"Jeg maler da ti til, hvis det passer mig«, siger Søren Hagen til Politiken.

"Jeg skal ikke låses af en samler, fordi han har det ene værk. Han vil eje mig, og det er der ikke nogen samler, der kan".

Foto: Søren Hagen.

- 18. juni 2015

Dyk ned i BKFs temaoversigter

Hvor udbredt er brugen af kunstneres gratis arbejdskraft? Hvordan opretter man et kommunalt billedkunstråd? Hvor kan børn og unge møde den professionelle billedkunst? Hvordan ser det ud med ligestillingen mellem kønnene i dansk kunstliv?

Dyk ned i temaoversigterne nedenfor og bliv klogere!

Om kunstneres gratis arbejde i kunstlivet, klik her...

Om kunstens vilkår i kommunerne, klik her...

Om børn, unge og billedkunst, klik her...

Om ligestilling mellem kønnene i kunstlivet, klik her...

Flere temaartikler i fagbladet Billedkunstneren, gå til arkivet, klik her...

læs mere >>>

Foto: Hvidovre er en af de kommuner, der har etableret et kommunalt Billedkunstråd med støtte fra Statens Kunstfond. Billedkunstrådet har bl.a. skabt et projekt med den internationale kunstnergruppe Museo Solar.