OPSLAGSTAVLE >>>

To rum til leje på Værkstedsvej i Valby ... læs mere >>>

Lyst rum i velfungerende værksted ved Nørrebro station til leje fra 1. september ... læs mere >>>

Sommerlukket i BKFs sekretariat ... læs mere >>>

NYHEDER >>>

Tre års arbejdsro til tolv kunstnere... læs mere >>>

Øget arbejdspres i kunstfondens billedkunstudvalg ... læs mere >>>

BKF i retten for kunstnerisk frihed

BKFeren Søren Hagen er blevet sagsøgt af en kunde, der anklager ham for at have kopieret sit eget værk.

Søren Hagen solgte i sin tid et maleri for 80.000 kroner. Efterfølgende malede han et nyt maleri med samme motiv og titel.

Og det er han i sin gode ret til, siger Klaus Pedersen, jurist og sekretariatschef i Billedkunstnernes Forbund (BKF), der hjælper kunstneren med at føre sagen:

læs mere >>>

"En kunstner har lov til at lave præcis de værker, han eller hun vil," siger sekretariatschefen til Politiken, der bringer en stor artikel om den usædvanlige sag, klik her...

"Et maleri er håndens arbejde og vil altid være et unikaværk. Så når man køber et maleri, køber man altid en original. Men man køber dælme ikke retten til, at kunstneren ikke må lave et tilsvarende maleri. Det er en helt grundlæggende ret, og sådan har det været i mange hundrede år," siger Klaus Pedersen og henviser bl.a. til Edward Munchs mesterværk, 'Skriget', som eksisterer i fire forskellige udgaver.

Kunstnerisk undersøgelse
Selv er Søren Hagen målløs over anklagen:

'Hvis man er kopist, så maler man, fordi man vil tjene penge. Jeg maler for at afprøve og undersøge, hvad det her kunstneriske motiv kan,' siger Søren Hagen.

Sagen var for byretten i Glostrup torsdag 18. juni. Dommen ventes at falde midt i august.

To udgaver af 'Et sted i Woodstock'
Der er forskelle på de to udgaver af Søren Hagens maleri 'Et sted i Woodstock' (ovenfor) - bl.a. er den nyeste version 45 cm bredere end den første udgave, og der er et lile skilt på træet.

"Jeg maler da ti til, hvis det passer mig«, siger Søren Hagen til Politiken.

"Jeg skal ikke låses af en samler, fordi han har det ene værk. Han vil eje mig, og det er der ikke nogen samler, der kan".

Foto: Søren Hagen.

- 18. juni 2015

Kunsten gav deltagerne en tur i gyngerne på Folkemødet

Molly Haslunds interaktive værk 'Gynger' blev lidt af et tilløbsstykke på Folkemødet på Bornholm.

Sammen med 14 andre kunstneororganisationer stod Billedkunstnernes Forbund (BKF) bag en række velbesøgte debatarrangementer om kunst- og kulturpolitik i Rosengade i Allinge, hvor deltagerne kunne gynge i takt med kunsten.

læs mere >>>

I kunstnerorganisationernes base, Kunst og kultur live i Rosengade, diskuterede deltagerne bl.a. under overskrifter som 'Hvad er kulturen værd?' 'Kreative erhverv i den kreative økonomi' og 'Kunsten og Folketingsvalget'. 

Undervejs på Folkemødet kunne deltagerne opleve værker og performances af blandt andre Olof Olsson, Lilibeth Cuenca Rasmussen og Jens Galschiøt, som gjorde billedkunsten synlig og sprællevende under den politiske folkefest.

Forestillingen om, at billedkunst er forbeholdt en lille elitær gruppe, blev dermed endnu engang afkræftet!

- 16. juni 2015

BKF: Kære Folketingspolitikere, husk kunsten!

Hvad enten regeringen bliver rød eller blå efter valget, er der nok at tage fat på, hvis billedkunsten skal have ordentlige rammer, skriver BKFs formand i juniudgaven af forbundets blad Billedkunstneren, som netop er udkommet.

Læs også formandens klumme om Folketingsvalget i webmagasinet kunsten.nu, klik her...

Mere info nedenfor om kunst- og kulturpolitiske arrangementer i valgkampen.

læs mere >>>

 

 

Sats på kunsten
"Kulturminister Marianne Jelved lancerede i maj måned i år en national handlingsplan for musikken.

Arkitektur og design har allerede fået et løft, og scenekunstområdet ligesådan.

BKF opfordrede i 2012 kulturministeren til at udarbejde en tilsvarende handlingsplan for billedkunsten. Den idé står stadig til fri afbenyttelse – såvel for Jelved som for en eventuel ny kulturminister."

Sådan lyder det fra BKFs formand Bjarne W. Sørensen i den nye udgave af fagbladet Billedkunstneren, der udkom i samme uge som Folketingsvalget blev udskrevet.

Læs lederen her...

Kulturpolitik på Folkemødet
Vilkårene for kunsten er til debat på Folkemådet i Allinge, hvor 16 kunstnerorganisationer - heriblandt BKF - inviterer til debat, musik og kunst i vores fælles base i Rosengade 21.

Blandt overskrifterne på Rosengade-debatterne er:
Hvad er kulturen værd? Kreative erhverv i den kreative økonomi, Kunsten og Folketingsvalget.

Se invitationen til Rosengade Live kunst og kultur, klik her...

Kulturens valgkampmøde
For at sikre, at de politiske partier får en god debat om kulturens udfordringer og muligheder inden selve valgdagen har komponisternes og sangskrivernes organisation DJBFA inviteret til valgkampmøde 15. juni i København.

Kulturminister Marianne Jelved, kulturordfører Alex Ahrendtsen (DF), kulturordfører Lars Barfod (kons.) og kulturordfører Jørgen Arbo-Bæhr (Enhedsl.) er blandt de politikere, der har sagt ja til at krydse klinger om en række af de emner, som optager dansk kulturliv netop nu.

Se invitationen til kulturens valgkampmøde, klik her...
 

- 1. juni 2015.

Dyk ned i BKFs temaoversigter

Hvor udbredt er brugen af kunstneres gratis arbejdskraft? Hvordan opretter man et kommunalt billedkunstråd? Hvor kan børn og unge møde den professionelle billedkunst? Hvordan ser det ud med ligestillingen mellem kønnene i dansk kunstliv?

Dyk ned i temaoversigterne nedenfor og bliv klogere!

Om kunstneres gratis arbejde i kunstlivet, klik her...

Om kunstens vilkår i kommunerne, klik her...

Om børn, unge og billedkunst, klik her...

Om ligestilling mellem kønnene i kunstlivet, klik her...

Flere temaartikler i fagbladet Billedkunstneren, gå til arkivet, klik her...

læs mere >>>

Foto: Hvidovre er en af de kommuner, der har etableret et kommunalt Billedkunstråd med støtte fra Statens Kunstfond. Billedkunstrådet har bl.a. skabt et projekt med den internationale kunstnergruppe Museo Solar.