Ledige måneder i kunstnerboligen Gammel Have på Fyn

08.10.17 | Opslagstavle

November, december og januar er ledige i Gammel Have på Fyn!

På grund af afbud er det muligt med kort varsel at leje Gammel Have i november måned. Er det ikke nok, er december og januar også ledige.

I landsbyen Sødinge ved Ringe på Midtfyn – 20 kilometer fra Odense – ligger huset “Gammel Have”, hvor nordiske forfattere og andre kunstnere, der har brug for ro og inspiration, kan søge om ophold.

“Gammel Have” ejes af en fond, og det står stort set som det blev beboet af giveren Margrethe Hansen, en usædvanlig kvinde, præget af dansk højskole- og landbokultur. Huset indeholder arbejdsværelse, stor stue, to soveværelser med fire senge, køkken, bryggers og badeværelse. Badeværelset er moderniseret for få år siden med ny sanitet, fliser og gulvvarme. Og hele huset har fået en ansigtsløftning, men i respekt for det gamle interiør. Sengetøj, lagener og håndklæder forefindes. Der er fri bredbåndsforbindelse med Wi-Fi til internettet.

I en anneksbygning findes et moderne atelier med gode arbejdsforhold for billedkunstnere. Andre vil dog også kunne finde inspiration og arbejdsro i det store og lyse lokale.

Udenfor ligger de åbne marker, hvorfra hare og rådyr af og til søger tæt på huset.

I Sødinge findes stadig meget af det gamle landsbymiljø med stråtækte bindingsværksgårde. Huset har en smuk have, det ligger fredeligt i landlige omgivelser, der indbyder til gå- og cykelture. Lokalbussen kører gennem Sødinge, og der er tre kilometer til Ringe, som har togforbindelse i timedrift til Odense og Svendborg, mange butikker og en ugentlig torvedag. Byen har også et moderne bibliotek, biograf og svømmehal – for at nævne noget.

Opholdets varighed er typisk en måned, eventuelt flere. Den månedlige leje lyder på 3700 danske kroner fra maj til og med september. Dertil kommer el og varme, som afregnes efter forbrug. Resten af året (oktober-april) er prisen 2700 kroner om måneden samt den del af el- og varmeudgiften, som overstiger 2000 kroner om måneden.

Ansøgninger om ophold i månederne frem til maj 2018 kan ventes besvaret i løbet af få dage.

I øvrigt henledes opmærksomheden på vores hjemmeside, der findes på www.gammelhave.dk

Webstedet har blandt andet en kalender med optagede/ledige perioder i huset og billeder af eksteriører og interiører fra “Gammel Have”.

Ansøgning sendes til advokat Peter Flint Jensen, Torvet 3A, 5750 Ringe, som også gerne svarer på praktiske spørgsmål på telefon (+45) 62 62 39 00 eller fax (+45) 63 62 39 79.