Forfatteren Leif Hasles Fond tilbyder arbejdspladser til fordybelse og inspiration ... læs mere >>>

Seminar: Kunst i det offentlige rum - 26. oktober i Aarhus ... læs mere >>>

Lærreder sælges billigt ... læs mere >>>

Billedkunstnernes Forbund: Lyt til kunstakademierne... læs mere >>>

Her er vinderne af BKF-pris for kunstnerdrevne steder ... læs mere >>>

BKF: Husk den hjemlige samtidskunst på Charlottenborg

Jacob Fabricius' første udmeldinger som direktør for Charlottenborg giver grund til at håbe på bedre tider for den hårdt trængte kunsthal.

Det mener Bjarne W Sørensen, formand for Billedkunstnernes Forbund (BKF):

"Jeg hæfter mig ved, at Jacob Fabricius ved sin tiltrædelse har lagt vægt på, at huset fremover skal vise både 'lokal, national og international' kunst, samt at publikum skal kunne møde værker af både 'de helt unge og de ældre' kunstnere. Hvis det står til troende, viser det en bredde, der lover godt for fremtiden på Charlottenborg," siger Bjarne W. Sørensen, formand for Billedkunstnernes Forbund.

Messe på Charlottenborg
Han henviser til, at Jacob Fabricius' første udstillings- og aktivitetsprogram, som blev offentliggjort i fredags, bl.a. byder på en stor udstilling med danske SUPERFLEX, et udstillingsprojekt med danske og udenlandske kunstnere kurateret af billedkunstneren Henrik Plenge Jacobsen, samt at Charlottenborg i løbet af året både vil lægge lokaler til kunstakademiets afgangsudstilling og en stor kunstmesse, arrangeret af en gruppe gallerier, sideløbende med Art Copenhagen i Forum.

Det første tiltag fra den nye direktørs hånd har dog udelukkende udenlandske kunstnere på deltagerlisten: Det drejer sig om projektet POST, hvortil en række kunstnere fra hele verden inviteres til at sende værker og materialer per post.

Plads til kunstnernes egne formater
Bjarne W. Sørensen opfordrer den nytiltrådte direktør Jacob Fabricius til at huske at udnytte det store potentiale der findes på den lokale og nationale samtidskunstscene:

"Charlottenborg er med sin historie og placering oplagt at bruge til kunstnerkuraterede udstillinger, gruppeudstillinger og fx 'midtvejsudstillinger' der kan præsentere nogle af de kunstnere, der er midtvejs i deres karriere, for et større publikum. Charlottenborg kunne  med fordel give plads til, at kunstnerne kan videreudvikle og nytænke deres egne udstillingsformater - udstillinger, som jo tidligere har vist sig at have publikums store interesse," siger han.

- 6. februar 2013

Seneste fra Billedkunstnernes Forbund om Charlottenborg:

Kunstakademiets opgave er ikke at drive kunsthal:
http://www.bkf.dk/regado.jsp?type=document&id=1589

Giv Charlottenborg tilbage til kunstnerne:
http://www.bkf.dk/regado.jsp?type=document&id=1437

Charlottenborg går tabt som Kunstnernes Hus:
http://www.bkf.dk/regado.jsp?type=document&id=342