Call for applications – Summer 2018 (Jan-March) at Casa Rio Artists Residency ... læs mere >>>

Seminar: Kunst i det offentlige rum - 26. oktober i Aarhus ... læs mere >>>

Apply for b-side Festival 2018 - UK ... læs mere >>>

Billedkunstnernes Forbund: Lyt til kunstakademierne... læs mere >>>

Her er vinderne af BKF-pris for kunstnerdrevne steder ... læs mere >>>

Storcenterbyggeri truer kunstnerværksteder i Aarhus

Planer om byggeri af nyt storcenter på Oddervej i Aarhus truer de eksisterende kunstnerværksteder og en teaterforening med nedrivning. Det får nu de lokale kunstnere til at protestere mod lokalpolitikernes byggeplaner:

"Forslaget i lokalplanen omkring opførelsen af et stort indkøbscenter er forfejlet af mange årsager. Ingen beboere i Højbjerg eller brugere på kunstnerværkstederne Den Blå Hest, Højbjerg FotoGrafiske Værksted og Teaterforeningen (Det Blå hus) er blevet spurgt om deres behov og syn på værdifuld fornyelse i Højbjerg," lyder det fra gruppen af kunstnere i en fælles udtalelse, der allerede har skabt debat i lokale medier.

"Der er brugt millioner af skattekroner på at renovere og etablere kunstnerværkstederne og det har taget år at opbygge de kunstneriske miljøer med kollegial udveksling, netværk, indsigter og tekniske faciliteter - alt dette risikerer at forsvinde. Er det sådan Aarhus forbereder sig på at være Europæisk Kulturhovedstad 2017?" spørger kunstnerne.

Ringe information
Lokalplanen om byggeri af storcenter på Oddervej er pt. i høring. Kulturforvaltningen i Aarhus Kommune har betinget sig, at investor skal genetablere værkstederne med samme volumen  som nu, som en forudsætning for at købet kan gå i orden.

Men præcis hvordan det skal ske, er uvist. Der er ingen aftaler på plads om eventuel genhusning af kunstnere på Den Blå Hest, Højbjerg FotoGrafiske Værksted og Teaterforeningen (Det Blå hus) og i det hele taget har kommunikationen fra kommunen om byggeplanerne været yderst mangelfuld, mener kunstnerne.

Derfor inviterer de nu alle, der vil protestere mod det planlagte storcenterbyggeri, til til en aktion onsdag d. 29. maj kl.16-19 ved værkstederne på Oddervej 80.

Her opfordres deltagerne til at skrive deres 'tanker-ønsker-statements-drømme-protester-visioner' om lokalområdet på en vægavis på en 60 meter lang mur.

Arrangørerne åbner dørene til værkstederne for alle interesserede og tilbyder deltagerne rum til diskussion, kaffe, the, kage, lister til underskriftsindsamling - og måske lidt musik.

Bag protestaktionen står: 
Den Blå Hest, kunstnerværkstederne: Mariko Wada, Sanne Ransby, Maja Ingerslev, Annette Fausø, Marianne Thingholm, Jørgen Mikael Andersen, Joaquin Zaragosa , Lone Manicus, Elle Mie Ejdrup, Kirsten Marie Korneliussen,
Karla Ina Olsen, Tine Hind, Pernille Andersen.
Højbjerg FotoGrafiske Værksted: Inger Lise Rasmussen.
Teaterforeningen (Det Blå hus): Janne Koefoed Jørgensen, Bjørn W. Olesen

- 27. maj 2013

Oversigt over alle nyheder på bkf.dk, klik her...