Call for applications – Summer 2018 (Jan-March) at Casa Rio Artists Residency ... læs mere >>>

Seminar: Kunst i det offentlige rum - 26. oktober i Aarhus ... læs mere >>>

Apply for b-side Festival 2018 - UK ... læs mere >>>

Billedkunstnernes Forbund: Lyt til kunstakademierne... læs mere >>>

Her er vinderne af BKF-pris for kunstnerdrevne steder ... læs mere >>>

BKFere i flere nye projekter på KØS

Billedkunstner Ann Lislegaard har fået til opgave at skabe en ny kunstnerisk forplads til KØS, museet for kunst i det offentlige rum i Køge.
Samtidig indleder museet et landsdækkende forsknings- og formidlingsprojekt om danskernes forhold til mindesmærker med deltagelse af blandt andre billedkunstner Bjørn Nørgaard.

Til efteråret får de besøgende en kunstnerisk oplevelse, allerede inden de træder ind på KØS, Museum for Kunst i det Offentlige Rum.
Museet har nemlig bedt Ann Lislegaard om at skabe en kunstnerisk forplads til museet, og med en donation på 7 mio. kr. fra Annie & Otto Johs. Detlefs' Fonde og byggetilladelse fra Køge Kommune, kan projektet nu gå i gang.
Pladsen ventes at stå klar i november i år.
"Det er en stor glæde for KØS, at vi  kan gå i gang med anlægsarbejdet af et så spændende kunstprojekt, skabt af en af vores største samtidskunstnere Ann Lislegaard, som er aktiv i hele verden," siger Christine Buhl Andersen, direktør for KØS.
Læs mere om projektet på www.koes.dk

Nyt projekt om mindesmærker
Samtidig igangsgætter KØS et landsdækkende forsknings- og formidlingsprojekt om mindesmærker i det offentlige rum.
I løbet af de næste måneder besøger KØS ti udvalgte mindesmærker i hele Danmark – fra Sakskøbing over Odense til Sønderjylland, og afholder en række offentlige debatmøder undervejs.
KØS' Danmarkstour dokumenteres af et filmhold, og resultatet vil indgå i en stor udstilling om danske og internationale mindesmærker 'Magt, Minder, Mennesker', der åbner d. 6. september 2014 på KØS Museum for kunst i det offentlige rum.

Åbning med Bjørn Nørgaard
KØS skyder sin Danmarkstour i gang ved Superkilen på Nørrebro fredag d. 2. maj.
Her står Bjørn Nørgaards 'Farvel til våbnene' fra 2010, måske bedre kendt som 'Nørrebros hjerte'. Skulpturen er en markering mod den eskalerende vold på Nørrebro og et symbol på håbet om en fredeligere bydel.
KØS stiller spørgsmålet, om 'Nørrebros Hjerte' er et levende monument, og har bedt journalist Torben Steno styre debatten mellem billedkunstner Bjørn Nørgaard, SFer Özlem Cekic, forfatter Lone Aburas samt Terje Bech, repræsentant fra den lokale beboerforening 'Vi vil bo sammen – alle sammen', der tog initiativ til monumentet. Efterfølgende optræder viserockgruppen Pligten Kalder med Johan Olsen fra Magtens Korridorer, Torben Steno og Peter Jessen.

Mere om KØS Danmarkstour
Efter åbningsfesten på Nørrebro besøger KØS udvalgte mindesmærker i hele landet.
Se  programmet for hele Danmarkstouren på www.koes.dk

Foto: Visualisering af Ann Lislegaards forplads, set fra Nørregade 29.