Call for applications – Summer 2018 (Jan-March) at Casa Rio Artists Residency ... læs mere >>>

Seminar: Kunst i det offentlige rum - 26. oktober i Aarhus ... læs mere >>>

Apply for b-side Festival 2018 - UK ... læs mere >>>

Billedkunstnernes Forbund: Lyt til kunstakademierne... læs mere >>>

Her er vinderne af BKF-pris for kunstnerdrevne steder ... læs mere >>>

Kunstmuseer opfordres til at købe mere kunst af kvinder

Akademiraadet opfordrer kunstmuseerne til at rette op på underrepræsentationen af kvindelige kunstnere.

Opfordringen kommer i et brev, som Akademiraadet har sendt til samtlige statsanerkendte og statslige kunstmuseer i Danmark:

"Der bliver uddannet lige mange mandlige og kvindelige kunstnere fra kunstakademierne. Derfor er det virkelig problematisk, at kønsfordelingen er så skæv," siger næstformand i Akademiraadet Milena Bonifacini til dagbladet Information.

<<< luk

Akademiraadets kritik af museernes skæve indkøbs- og udstillingspraksis bygger bla. på en undersøgelse fra efteråret, der blev omtalt i en række artikler i fagbladet Billedkunstneren #3 2014.

Undersøgelsen viste, at der stadig i langt de fleste tilfælde en mandlig kunstner bag de værker, som kunstmuseerne erhverver til deres samlinger. Ligesom det oftest er en mandlig kunstner, der præsenteres på institutionernes prestigefulde separatudstillinger.

Undersøgelsen er foretaget af Hans Dam Christensen, professor ved Det Informationsvidenskabelige Akademi på Københavns Universitet (IVA), og er offentliggjort i en antologi, som Kvindelige Kunstneres Samfund udgav i efteråret.

Læs mere om undersøgelsen og om Kvindelige Kunstneres Samfunds jubilæumsantologi, klik her...

Ida Holm Mortensen: Beredt på sommertid. Olie. 150 x 115. Ida Holm Mortensens værker kunne for nylig ses på udstillingen 'Kvinder, der valgte kunsten', Johannes Larsen Museet 2015.

 

- 2. februar 2015.