Forfatteren Leif Hasles Fond tilbyder arbejdspladser til fordybelse og inspiration ... læs mere >>>

Seminar: Kunst i det offentlige rum - 26. oktober i Aarhus ... læs mere >>>

Lærreder sælges billigt ... læs mere >>>

Billedkunstnernes Forbund: Lyt til kunstakademierne... læs mere >>>

Her er vinderne af BKF-pris for kunstnerdrevne steder ... læs mere >>>

Billedkunsten indtager Kulturmødet Mors

Nedtællingen er i fuld gang til den tredje udgave af Kulturmødet Mors, som i år finder sted 20.-22. august.

Billedkunsten fylder godt i årets tætpakkede program, der kan ses her, og som byder på et væld af spændende debatter. Bl.a. om kunstens rolle i folkeskolereformen, kunstnerisk talentudvikling, kunstens vilkår i udkantsområder, private fondes betydning i kulturlivet og meget mere.

Læs mere om alle arrangementer, tjek transport og overnatningsmuligheder for deltagere på www.kulturmoedet.dk. - og kom og mød Billedkunstnernes Forbund (BKF) og mange af forbundets spændende kunstnere på kulturmødet, læs mere her nedenfor.

Malerobot og gynger
I samarbejde med BKFs regionale afdelinger i Midtjylland og Nordjylland præsenterer forbundet flere billedkunstneriske projekter og installationer på Kulturmødet Mors, bl.a. multimediekunstneren Carsten Schmidt-Olsens malerobot, der kan ses på Holmen og billedkunstner Molly Haslunds interaktive værk Gynger.

Har man ikke selv mulighed for at være med i Nykøbing Mors, er det om at spidse ørene og tænde for radioen - mange af de over 40 kulturpolitiske debatter og 200 kunst- og kulturoplevelser vil kunne følges på DR, som selv står bag flere af debatterne og dækker de 48 timers kulturpolitiske træf tæt.

Mere kunst på kulturmødet
Mange BKFere er engagerede i Kulturmødet, hvis billed- og rumkunst er planlagt i samarbejde med billedkunstner Henrik Godsk.

Bl.a. kan man opleve appetitvækkere fra kunstnersammenslutningen Corners udstilling i Galleri Salling. Det sker i udstillingen MiniCorner i Monas Hus på KulturVejen, hvor man kan se ophængninger af 15 af Corners medlemmer.

Og der er mere billedkunst på Kulturmødet Mors 2015:

Almengyldige Svimmelheder – tvivlsomme ting? Og tegn!
Skulpturudstilling af Benny Forsberg Jensen på Holmen.

Rey Morales - deltag i skabelse af kæmpemaleri
På Kulturpladsen

Kunsten flytter ind
Værket, sal 1

Det eviges genkomst
Kunstinstallation af Cecilie Waagner Falkenstrøm i Brøndum.

550+1, Unbearable
Værker og aktivt værksted af Jens Galschiøt på KulturVejen.

Kunstmuseum i det fri
Installation af Jens Arndal og Morten Kromann, der lægger op til diskussion af kunstmuseet som institution.

Mødet
Erik Heide, Mors, har til Kulturmødet skabt en lille skulptur, der billedliggør selve Kulturmødets idé. Figuren er støbt i bronze, er signeret, og måler 10,5 x 8,0 x 2,5 cm. Der støbes 100 eksemplarer. Skulpturen kan købes på Kulturmødet i Informationen eller bestilles via www.kulturmoedet.dk

Til kanten med kunsten - Kunsthal NORD indtager Mors:

I fire dage, i fire byer og på fire skoler vil morsingboerne blive udsat for fire kunstsaloner, fire børne-workshops og fire skulpturelle ophobninger, der efterfølgende skal vises i Nykøbing under Kulturmødet.

Inspireret af de netop nu hundrede år gamle avantgardebevægelsers utopiske mål om at bringe kunsten ud til selv de fjerneste afkroge tager Kunsthal NORDs leder, personale og frivillige sammen med to professionelle kunstnere til Mors for at skabe særlige og helt gratis kunstneriske oplevelser for øens børn, unge og voksne.

Projektet starter i Karby i vest mandag 17. august og slutter i Sejerslev i nordøst torsdag 20. august. Dermed vil Mors fra kant til kant blive udsat for praktiske kunstdialoger, ferniseringer og udfordrende samtaler om kunst og kunstbegreb.

Under hele projektet vil en cykel med lad blive fyldt med bøger, kataloger, brochure og information om projektet, og den vil både være projektets synlige markør under Kulturmødet og subtile reference til den historiske kunstavantgardes kærrer med kunst og bøger til folket.

Afslutningsvis deltager Kunsthal NORDs leder, Henrik Broch-Lips i en international debat på Kulturmødet om kunstens og kunstnerens rolle i samfundet. Det foregår fredag 21. august kl. 16.30, og her vil han fortælle om oplevelserne på Mors i et kunstavantgardistisk perspektiv.

Læs mere på Kunsthal NORDs hjemmeside, klik her...

- August 2015