Call for applications – Summer 2018 (Jan-March) at Casa Rio Artists Residency ... læs mere >>>

Seminar: Kunst i det offentlige rum - 26. oktober i Aarhus ... læs mere >>>

Apply for b-side Festival 2018 - UK ... læs mere >>>

Billedkunstnernes Forbund: Lyt til kunstakademierne... læs mere >>>

Her er vinderne af BKF-pris for kunstnerdrevne steder ... læs mere >>>

Nis Rømer er ny formand for Billedkunstnernes Forbund

Nis Rømer var indstillet til formandsposten af en enig bestyrelse og blev valgt ved fredsvalg af BKF's generalforsamling, der løb af stablen lørdag 7. november 2015 på Statens Værksteder for Kunst i København.

"Jeg glæder mig til at være med til at videreføre BKF's arbejde med at forbedre arbejdsvilkårene for alle professionelle kunstnere. Det ligger mig også på sinde at gøre BKF større og stærkere - bl.a. er jeg optaget af, at forbundet får flere yngre og nyuddannede kunstnere som medlemmer," sagde Nis Rømer efter valget.

Nis Rømer (1972) har været medlem af BKF's bestyrelse siden januar 2015. Han er medstifter af kunstnergrupperne Free Soil og Publik, der står bag en lang række kunstprojekter i det offentlige rum. Til daglig er han ansat som underviser på Holbæk Kunsthøjskole.

Farvel til en garvet formand
Nis Rømer afløser Bjarne W. Sørensen, der har været formand for BKF siden 2010, og dermed er den længst siddende formand i BKF's historie.

Bjarne W. Sørensen har bl.a. stået i spidsen for indgåelsen af Den Ny Udstillingsaftale, som BKF forhandlede på plads med en række af kunstlivets organisationer i 2014.

Aftalen satte for første gang en fælles standard for kunstneres og kunstinstitutioners samarbejde i forbindelse med udstillinger.

Bjarne W. Sørensen var før sin formandsperiode medlem af BKF's bestyrelse. Han forlader formandsposten for at få tid til sit kunstneriske virke som grafiker og maler, men fortsætter dog som BKF's repræsentant i Statens Kunstfonds Repræsentantskab frem til 2017 og i Dansk Kunstnerråds bestyrelse.

"Jeg er glad for at overrække stafetten til Nis og er sikker på, at han og bestyrelsen på bedste vis vil fortsætte arbejdet for BKF's mærkesager," sagde Bjarne W. Sørensen, der modtog en lang applaus fra salen og en varm tak for sin store indsats på formandsposten fra bestyrelsen og den nye formand.

Valg til BKF's bestyrelse
Med formandsvalget på plads, skal BKF's medlemmer nu vælge fire nye medlemmer af BKFs bestyrelse.
Kandidaterne, der stillede op på den nyligt overståede generalforsamling, er:

Agnete Bertram (genopstiller)
Kristoffer Ørum
Søren Martinsen
Julie Sass
Kim Grønborg
Birgitte Kristensen
Anne Lildholdt Jensen

Der vil i den kommende tid blive udsendt valgmateriale om kandidaterne til samtlige medlemmer af BKF.
Her vil referatet fra generalforsamlingen også blive medsendt.

Modstand mod flytning af SVK
På generalforsamlingen drøftedes bl.a. kulturminister Bertel Haarders beslutning om at flytte Statens Værksteder for Kunst til Helsingør.

Der var bred enighed om, at en flytning vil forringe arbejdsvilkårene betydeligt, især for kunstnere der bor uden for hovedstadsområdet.

Deltagerne vedtog derfor følgende fælles udtalelse:

Generalforsamlingen udtaler sin store modstand mod flytning af Statens Værksteder for Kunst.

Genvalgt på generalforsamlingen
På BKFs generalforsamling blev følgende udvalgsmedlemmer valgt:

Ophavsretsfonden i BKF: Anders Werdelin.

Optagelsesudvalget i BKF: Gert Daa Funder (genvalg)

- 8. november 2015

Den afgående og den nye formand for Billedkunstnernes Forbund: Bjarne W. Sørensen og Nis Rømer på den nyligt overståede generalforsamling. Foto: Tove Dehn.