Forfatteren Leif Hasles Fond tilbyder arbejdspladser til fordybelse og inspiration ... læs mere >>>

Seminar: Kunst i det offentlige rum - 26. oktober i Aarhus ... læs mere >>>

Lærreder sælges billigt ... læs mere >>>

Billedkunstnernes Forbund: Lyt til kunstakademierne... læs mere >>>

Her er vinderne af BKF-pris for kunstnerdrevne steder ... læs mere >>>

BKF til kulturministeren: Her er en handlingsplan for billedkunsten

BKF's nyvalgte bestyrelse har som et af sine første tiltag sendt et brev til kulturminister Bertel Haarder (V) med bud på, hvad en kulturministeriel handlingsplan for billedkunst kan indeholde.

BKF's bud på en handlingsplan rummer bl.a. initiativer til fremme af billedkunstens talentudvikling, en udvidelse af det såkaldte kunstcirkulære, der sikrer midler til kunst i offentligt byggeri, samt forslag til, hvordan man kan styrke den professionelle billedkunst uden for de større byer.

Møde med ministeren
BKF's bud på en handlingsplan for billedkunst sendes som opfølgning på et møde, BKF's nyvalgte formand, Nis Rømer, og næstformand, Camilla Nørgård, havde med kulturministeren kort før jul.

"Vi er glade for, at Bertel Haarder er interesseret i at få vores bud på, hvordan samfundet kan få endnu mere gavn af den professionelle kunst," siger Nis Rømer.

I brevet understreger Billedkunstnernes Forbund, at en handlingsplan ikke 'bare' handler om at styrke kunstnernes arbejdsvilkår – men at det gavner hele samfundet, hvis kunstens vilkår forbedres.

"Statslige midler til kunst er ikke almisser til 'stakkels' kunstnere – pengene er ganske enkelt en god samfundsinvestering," skriver forbundet i brevet, der kan læses her nedenfor.

En handlingsplan for billedkunsten - BKF's brev til kulturministeren klik her...

Den nytiltrådte bestyrelse i Billedkunstnernes Forbund, fra venstre: Julie Sass, Lene Leveau, Mille Kalsmose-Hjelmborg, Pia Fonnesbech, Søren Martinsen, Camilla Nørgård (næstformand), Kim Grønborg og Nis Rømer (formand). På billedet mangler Birgitte Kristensen, der er det niende medlem af BKF's bestyrelse 2016.

- 5. januar 2016.