Call for applications – Summer 2018 (Jan-March) at Casa Rio Artists Residency ... læs mere >>>

Seminar: Kunst i det offentlige rum - 26. oktober i Aarhus ... læs mere >>>

Apply for b-side Festival 2018 - UK ... læs mere >>>

Billedkunstnernes Forbund: Lyt til kunstakademierne... læs mere >>>

Her er vinderne af BKF-pris for kunstnerdrevne steder ... læs mere >>>

Statens Kunstfond til kommunerne: Styrk den professionelle billedkunst

Ny kunstfestival, hvor kunsten sejler ud til otte havnebyer i Lolland og Guldborgsund kommuner, støttes med 400.000 kr. af Statens Kunstfond.

"Når vi går så aktivt ud og fortæller om WELL COME kunstfestivalen, er det bl.a. for at vise kommunerne, hvor meget man kan få ud af at bruge den professionelle billedkunst lokalt," siger Gitte Ørskou, formand for Projektstøtteudvalget for Billedkunst, der har bevilget tilskuddet.

Gitte Ørskou, der også er formand for Statens Kunstfonds bestyrelse, benytter lejligheden til at opfordre kommunerne til at styrke de professionelle billedkunstmiljøer ude omkring i landet:

"WELL COME er et eksempel på et lokalt forankret projekt af høj kunstnerisk kvalitet, som andre kommuner kunne lade sig inspirere af. Det inddrager både det lokale foreningsliv og det professionelle billedkunstmiljø i kommunerne, og det har internationalt udsyn. Jeg håber, det kan være et wake up call for nogle af de kommuner, der måske endnu ikke har fået øje for det potentiale, der ligger i den professionelle billedkunst," siger hun.

"Min oplevelse er, at det desværre ikke er alle kommuner, der har den professionelle billedkunst på radaren. Det er ærgerligt, fordi der er meget at vinde for kommunerne ved at anerkende og bruge deres lokale professionelle kunstnere," siger Gitte Ørskou.

Billedkunstråd er fødselshjælper
Hun peger på, at kommunale billedkunstråd med kunstneriske og kunstfaglige kompetencer er en god måde at styrke det lokale kultur- og kunstliv på. Den kommende kunstfestival i Lolland-Falster og Guldborssund er da også netop blevet til med Guldborgssund Kommunes billedkunstråd som fødselshjælper.

"Det er netop denne cocktail af et kommunalt billedkunstråds billedkunstfaglige kompetencer og de lokalpolitiske ambitioner, der ofte er forudsætningen for lokale initiativer, som kan tiltrække kunststøtte fra os i Statens Kunstfond. Jeg så gerne langt flere ansøgninger af høj kvalitet fra provinsen," siger hun.

WELL COME kunstfestival kurateres af den danske kunstnergruppe Wooloo - læs mere om festivalen, klik her...

Gå til BKF's temaoversigt med artikler om kunstens vilkår i kommunerne, klik her...

Foto: Brian Amtoft