Seminar om farvens kunstneriske anvendelse den 2.-3. december ... læs mere >>>

Forfatteren Leif Hasles Fond tilbyder arbejdspladser til fordybelse og inspiration ... læs mere >>>

Seminar: Kunst i det offentlige rum - 26. oktober i Aarhus ... læs mere >>>

Billedkunstnernes Forbund: Lyt til kunstakademierne... læs mere >>>

Her er vinderne af BKF-pris for kunstnerdrevne steder ... læs mere >>>

BKF sætter fart på efteruddannelsesområdet

Billedkunstnernes Forbund (BKF) styrker i denne tid efteruddannelsesmulighederne for billedkunstnere. Som led i indsatsen har forbundet netop ansat cand. mag. i kunsthistorie, Karen Mette Fog Pedersen, i en nyoprettet stilling som uddannelseskoordinator i BKF's sekretariat i København.

Karen Mette har bred kunstfaglig erfaring fra flere sider af dansk kunstliv, hvor hun bl.a. har arbejdet som projektleder, kommunikatør og assistent for billedkunstnere og gallerister. Hun kommer til BKF fra en stilling som kommunikationsansvarlig på Nikolaj Kunsthal, og har tidligere været ansat på Overgaden – Institut for Samtidskunst og som kunstfaglig projektleder på Det Fynske Kunstakademi. 

"Jeg glæder mig til at udvikle og realisere nye kurser på højt fagligt niveau for BKF's medlemmer," siger Karen Mette Fog Pedersen, der bygger videre på forbundets gode erfaringer med at skabe medlemskurser:

"Medlemmerne har forskellige behov og spænder over forskellige generationer, så vi arbejder på at tilbyde et bredt spektrum af kurser. De kan f.eks. handle om brug af nye teknologier og håndværk, men også om udvikling af nye strategier, der understøtter eller udvider den kunstneriske praksis," siger hun.

Efteruddannelse gavner alle
BKF's formand Nis Rømer peger på, at bedre efteruddannelsesmuligheder for kunstnere ikke kun er væsentlig for den enkelte kunstner, men også for billedkunstens status og påvirkningskraft i samfundet.

"Samfundet har brug for kunsten. Regneark og kvantitative analyser skal styres og fortolkes af hele mennesker med kulturel indsigt, dannelse og følelse. God efteruddannelse til billedkunstnere gavner i sidste ende alle," siger han. Og tilføjer:

"Mange kunstnere er aktive hele livet og går reelt aldrig på pension. Men den viden vi får på kunstakademiet eller andre uddannelser rækker ikke til et helt arbejdsliv set i lyset af de hastige samfundsmæssige forandringer og den teknologiske udvikling, vi oplever i disse år. Der skal løbende efteruddannelse til. Det er en af de sikreste veje til personlig og faglig udvikling - og det kan også være med til at sikre indtægt og nye muligheder."

"Det er min ambition, at vi i BKF i de kommende år skal mangedoble antallet af kursusdage for medlemmerne og udbuddet af efteruddannelseskurser. Jeg vil gerne opfordre alle gode kræfter i feltet til, sammen med BKF, at arbejde for at skabe gode efteruddannelsesmuligheder for kunstnere. Vi skal rette det mod både talent og erfaring, bredde og elite, så vi får alle med. Det gælder udøvende kunstnere, men vi skal også finde ud af, hvordan vi kan give et løft til underviserne inden for billedkunst på alle niveauer fra folkeskole til kunstakademi."

Forslag til kurser?
Er du medlem af BKF og har du en god idé til et kursus?
Kontakt Karen Mette Fog Pedersen på kmfp@bkf.dk / 60 63 01 85

Kommende kurser
Indhold, tid og sted på efterårets kurser offentliggøres i næste udgave af fagbladet Billedkunstneren, der udkommer i første uge i september.

Hold også øje med www.bkf.dk/edu og følg BKF på Facebook og BKF på Instagram.

- 15. juni 2016.