Seminar om farvens kunstneriske anvendelse den 2.-3. december ... læs mere >>>

Forfatteren Leif Hasles Fond tilbyder arbejdspladser til fordybelse og inspiration ... læs mere >>>

Seminar: Kunst i det offentlige rum - 26. oktober i Aarhus ... læs mere >>>

Billedkunstnernes Forbund: Lyt til kunstakademierne... læs mere >>>

Her er vinderne af BKF-pris for kunstnerdrevne steder ... læs mere >>>

BKF indfører ny pris til kunstneres egne udstillingssteder

»Kunstneres egne udstillingssteder og projekter er drevet af et beundringsværdigt engagement og ofte delvist finansieret af kunstnernes egne midler. De spiller en vigtig rolle for udviklingen i hele kunstlivet, og fortjener langt mere anerkendelse og synlighed.«

Sådan lyder det fra Nis Rømer, formand for Billedkunstnernes Forbund (BKF), der sammen med forbundets bestyrelse nu indfører prisen ›Årets kunstnerdrevne udstillingssteder‹.

›Årets kunstnerdrevne udstillingssteder‹ består af tre uddelinger på hver 30.000 kr., som uddeles til tre kunstnerdrevne udstillingsrum/projekter i oktober 2016.

Alle kan indstille et eller flere kunstnerdrevne steder til prisen ved at sende en mail til bkf@bkf.dk med 10-15 linjers begrundelse for nomineringen inden 15. august 2016.

Vinderne udvælges af en jury bestående af BKF's formand, billedkunstner Nis Rømer, billedkunstner Henriette Heise, underviser ved Det Kgl. Danske Kunstakademi samt billedkunstner Ida Sønder Thorhauge, der er dimitteret fra Det Jyske Kunstakademi i år.

Vær med til at hylde kolleger
»Vi håber, at mange vil have lyst til at give deres besyv med og på den måde være med til at synliggøre og hylde kollegers arbejde,« siger Nis Rømer og tilføjer:

»Kunstnerdrevne udstillingssteder skaber faglige muligheder for andre kunstnere og bidrager med kritisk tænkning, eksperimenter og nye former for visuel kultur. Det er en særlig form for kollegiale samarbejder, der ofte eksperimenterer med rammerne og formen for, hvordan kunst kan vises. Alle bidrager de til at forny og udvikle kunstscenen. Med prisen ønsker BKF at anerkende det væsentlige kunstneriske udviklingsarbejde, der udføres i disse projekter.«

Pengene til prisen ›Årets kunstnerdrevne udstillingssteder‹ kommer fra BKF's andel af Copydans kollektive midler, der således kommer hele standen til gode.

Kriterier:
Årets kunstnerdrevne udstillingssteder kan både være permanente og midlertidige. Kriteriet er, at stedet er drevet af billedkunstnere (evt. i samarbejde med formidlere eller andre faggrupper). Individuelle kunstneres udstillinger kommer ikke i betragtning. Præmieringen er tænkt til nye initiativer og udstillinger fremover.

Vinderne, der hver modtager 30.000 kr., offentliggøres ved en festlig prisoverrækkelse i oktober 2016 — og omtales selvfølgelig her på www.bkf.dk, i Fagbladet Billedkunstneren samt på BKF's Facebook og Instagram, #billedkunstnernesforbund!

- 1. juni 2016.