Call for applications – Summer 2018 (Jan-March) at Casa Rio Artists Residency ... læs mere >>>

Seminar: Kunst i det offentlige rum - 26. oktober i Aarhus ... læs mere >>>

Apply for b-side Festival 2018 - UK ... læs mere >>>

Billedkunstnernes Forbund: Lyt til kunstakademierne... læs mere >>>

Her er vinderne af BKF-pris for kunstnerdrevne steder ... læs mere >>>

Billedkunsten indtager Kulturmødet Mors 2016

Flere efteruddannelsesmuligheder for kunstnere, billedkunsten som værdiskaber og billedkunstens rolle i det offentlige rum er nogle af de emner, BKF sætter på dagsordenen i årets udgave af Kulturmødet på Mors.

Kulturmødet åbner på torsdag 25. august og i de følgende 48 timer vil kunstens og kulturens vilkår og rolle i samfundet blive diskuteret af politikere, kunstnere, kulturprofessionelle og kulturinteresserede borgere.

Skal du med? Kom og mød Billedkunstnernes Forbund på Festivalpladsen!

BKF's platform på Festivalpladsen
I år har BKF sin egen fysiske platform på Kulturmødets Festivalplads, en container udsmykket af BKF'erne Pia Græsbøll Ottesen, Pia Skogberg og Anne-Marie Pedersen.

Læs mere om kunstnerne bag udsmykningen af BKF's Container på Festivalpladsen, klik her...

I BKF's Container afholdes bl.a. artists talks - men du møder BKF mange steder under hele Kulturmødet, hvor BKF's formand og medlemmer deltager i debatter og oplæg, nogle i BKF-regi, andre arrangeret af Kulturmødet.

Her møder du BKF på Kulturmødet:

Torsdag 25/8: Uddannelse er det nye sort. Pavillonen kl. 16.00-17.00
Mange billedkunstnere er aktive hele livet og går reelt aldrig på pension. Men billedkunstnere har ikke samme efteruddannelsesmuligheder som andre faggrupper. Det skal der rettes op på, for bedre efteruddannelsesmuligheder gavner ikke kun den enkelte kunstner, men hele samfundet.
Oplægsholder: Billedkunstner Nis Rømer, formand, BKF.
Moderator: Billedkunstner Søren Taaning, formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst.

Fredag 26/8: På væggen og i rummet. Kunstbygningen Holmen kl. 16.30-18.00
Billedkunsten er en af de kunstarter, danskerne opsøger mest. Men hvordan har billedkunsten det? Er der særlige udfordringer i en tid med digitalisering og en verden uden grænser? Og hvad kan billedkunsten bidrage til løsning af de problemer, vi står i? Debatten understøttes med en performance af gruppen 'Another Feminist Art Group'.
Panel: Billedkunstner Nis Rømer, formand, BKF, billedhugger Pia Græsbøll Ottesen, billedkunstner Søren Taaning, formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst samt billedkunstnerne Lars Ravn, Marit Benthe Norheim og Signe Smedegaard Frederiksen.
Moderator: Billedkunstner Henrik Godsk, leder af Kunstbygningen i Vrå.

Fredag 26/8: Samtidskunst som lokal værdiskaber. Pavillonen kl. 19.00-20.00
Nordkystens Kunst Triennale 2016 i Nordsjælland er et ambitiøst kunstprojekt, som sætter Gribskov Kommunes natur og kulturliv i scene på en ny måde. Bag projektet står den selvejende institution KUNSTHUSUDENMURE, der med billedkunstner Anja Franke som kurator har realiseret den første udgave af triennalen i samarbejde med Gribskov Kommune. En af drivkræfterne bag triennalen, billedkunstner Carina Zunino fra KUNSTHUSUDENMURE, fortæller om det vellykkede samarbejde mellem kunstnerne og Gribskov Kommune.
Oplægsholder: Billedkunstner Carina Zunino, KUNSTHUSUDENMURE, Gribskov Kommune.
Moderator: Billedkunstner Nis Rømer, formand, BKF.

Fredag 26/8: Kunsten - et samlingspunkt. Brøndum kl. 20.45-21.45
Billedhugger Claus Ørntoft er bl.a. kendt for skulpturerne 'Tre løver og ni hjerter' der var en gave til Dronning Margrethes 70-års fødselsdag. Værket er placeret i parken foran Marselisborg Slot. Ørntoft bor og arbejder i den nordjyske landsby Mygdal, hvor han pt. bl.a. er i gang med projektet 'Nyt samlingspunkt i Lendum – et centrum i byen'. Det fortæller han om her.
Oplægsholder: Billedhugger Claus Ørntoft og fremtidsforsker Cecilie Falkenstrøm Wagner
Moderator: Billedkunstner Henrik Godsk, leder af Kunstbygningen i Vrå.

Fire artist-talks i BKF's Container på Festivalpladsen:
Torsdag 25/8 kl. 16.00
Billedkunstner Lise Seier Petersen: Om Kvindelige Kunstneres Samfund (KKS).
Torsdag 25/8 kl. 18.00
Billedkunstner Lise Seier Petersen: Om Midaldrende Nordjyske Kvindelige Kunstneres internationale netværk for kunst (MNKK).
Fredag 26/8 kl. 12.00
Billedkunstner Lise Seier Petersen: Ønsker til den nye kulturaftale.
Fredag 26/8 kl. 16.00
Billedkunstnerne Finn Thybo Andersen og Kirsten Dufour: Om aktuelle kunstprojekter.

Billedkunstnernes Forbund (BKF) er Danmarks faglige organisation med 1400 professionelle billedkunstnere som medlemmer. BKF arbejder for at styrke kunstens og kunstnernes vilkår – og for øge brugen af kunst overalt i samfundet.

- 20. august 2016.