På kurset vil vi udforske forskellige materialer såsom glas og keramiske materialer samt forankring af materialer i udendørs værker.

Der vil være oplæg med forskellige gæsteundervisere, der fortæller om deres egen materialebegejstring og tilgang samt der vil være mulighed for selv at prøve kræfter med materialerne. Hensigten er at give professionelle kunstnere en enestående mulighed for at få større viden om materialernes begrænsninger og overraskende muligheder.

Der undervises i plenum, og kurset veksler mellem teoretisk information og mulighed for at arbejde med de forskellige materialer i løbet af dage.

Billedkunstner Vivi Linnemann er initiativtager til kurset og vil ligeledes være tovholder på dagens program.

Undervisere:

Esben Lyngsaa Madsen, direktør, Tommerup Keramiske Værksted

 

Karen Harsbo er kunstner, keramiker og lektor på Det Kgl. Danske Kunstakademi på Billedkunstskolerne, hvor hun er leder af laboratoriet for Keramik. Hun er uddannet fra Danmark Designskole og har skabt projekter for bl.a. Royal Copenhagen Porcelain, udsmykninger i det offentlige rum for bl.a. Tommerup Teglværk og Ballerup Kommune samt deltaget i en række udstillinger med både egne værker og  i form af en række forskellige samarbejder. I sit arbejde betoner hun materialeeksperimenter og en kunstnerisk tilgang til keramik; såvel historisk som teknisk. Karen Harsbo har desuden forsket i overførelse af foto til keramiske overflader.

 

 

 

 

 

Louise Cone er konservator på Statens Museum for Kunst med ansvar for konservering af samtidskunst samt moderne og ældre skulptur inklusiv Den Kongelig Afstøbningssamling. Hun har bl.a. forsket og arbejdet med projekterne “PRIMI, Plastics Research and Innovation for Museum and Industry” samt  “Nedbrydning af polyuretanskum i dansk kunst i stortformat, 1960 til i dag”. Hun arbejder for øjeblikket på projektet “Museums and Art in the Information Age: How can the present be preserved and presented in the future?”.

 

 

 

 

 

Tid:
22. oktober 2020, kl. 10-18

Sted:
Statens Værksteder for Kunst, Strandgade 27B, 1401 København K

Egenbetaling:
500 kr. inkl. en let frokost og materialer (For ikke BKF-medlemmer: 1.500 kr.)

Tilmelding:
Tilmelding foretages via email på kmfp@bkf.dk senest d. 21. september 2020. Bemærk ved tilmelding bedes du sende et par linjer om, hvad du håber at få ud af kurset.