BKF arbejder for at styrke den professionelle billedkunst i kommunerne og har i en årrække afholdt en konference hver andet år, der har sat kunsten i kommunen på dagsordenen. I år øger vi dette fokus ved at skyde året igang med en ny konference i januar 2021.

 

Gik du glip af konferencen?

BKF’s konferencen: Kunst i kommunerne blev af holdt d. 27. januar 2021, hvor politikere, kommuner, professionelle billedkunstnere, kulturkonsulenter, kunstinstitutioner og interessenter blev præsenteret for ny forskning og inspirerende  kunstprojekter i kommunerne.

Se konferencens program her…

Konferencens fokus var konkrete cases inden for f.eks. kunst og sociale fællesskaber, kunst og udsatte borgere, kunst og turisme, kunststrategier og byudvikling, kunst i indkøbscentre og huskunstnere i kommunen. Præsentationerne fungerede som et inspirationskatalog og som en mulighed for gensidig erfaringsudveksling om, hvordan de enkelte projekter er realiseret og det blev diskuteret, hvordan man i kommunerne kan arbejde strategisk med billedkunst.

Du har kan se eller gense de enkelte dele af konferencens program her. Nederst kan du desuden se nogle af oplægsholdernes powerpoint:

 

 

 

Powerpoints:

Borgernær kunst – kunstprojekter i ‘udsatte boligområder’ ved Anne Mette W. Nielsen, lektor, Center for Ungdomsforskning ved Institut for Kultur og Læring på Aalborg Universitet

Opholdssted til udsatte i Roskilde ved Kenneth A. Balfelt Team

Lydens by – om Struer Kommunes kunststrategi ved Jacob Kreutzfeldt, kunstnerisk leder af Sound Art Lab & Struer Tracks Sound Art Biennale

Fotos øverst her på siden:

1) HJEM – Et kunstprojekt til to af Roskilde Kommunes almene boligområder. Samarbejde mellem Roskilde Kommune, Roskilde Festival, Boligselskabet Sjælland, Aaben Dans, Museet for Samtidskunst, Råderum – mobilt kontor for samtidskunst og kunstnerne Arendse Krabbe, Mette Møller Overgaard og Seimi Nørregaard. Foto: Norf Studio.

2) Dodekalitten af Thomas Kadziola, kunstværk under opførelse, Lolland. (2010-2025).

3) Den Utopiske By af kunstnerduo Jens & Morten og kurator Amalie Frederiksen, Another Public. Midtfyn. 2020. Udtræk fra computerspil.