Kunstneres egne publikationer fejres

20.04.14 | Nyheder

Kunstnerbogen nyder fornyet interesse herhjemme i disse år. For nylig udkom et nyt dansk opslagsværk om kunstneres egne publikationer, og festivalen for kunstnerbøger ‘One Thousand Books’ på Carlsberg-grunden i København er netop løbet af stabelen for andet år i træk.

På One Thousand Books kunne man dykke ned i en mangfoldighed af kunstnerbøger fra ind- og udland, og blive klogere på genren igennem en række talks, workshops og debatter.

Selve kunstnerbogmarkedet fandt sted i det nærliggende supermarked REMA1000 på Pasteursvej 61, hvor ialt 28 udstillere fra ind- og udland viste deres bogværker. Supermarkedets kunder fik desuden deres eget kunstværk med hjem: Bagsiden af alle REMA 1000s kassebonner var i festivalperioden påtrykt et stedspecifikt værk af kunstnergruppen Superflex under sloganet ‘Copying Books is a Right’.

Hjemlig kunstnerbogs-pioner

Festivalen bød også på en særudstilling af alle Pist Prottas eksperimenterende udgivelser gennem tiden.
Pist Protta, der er en af genrens hjemlige pionerer, drives af BKFeren Jesper Fabricius og Åse Eg, se mere her www.spacepoetry.dk

Nyt opslagsværk om kunstnerbøger

Festivalen afspejler den fornyede hjemlige interesse for kunstnernes egne publikationer, som præger kunstscenen i disse år.

Tidigere i år udkom således et nyt opslagsværk om danske kunstneres egne publikationer fra 1960erne frem til i dag, med en lang række bidrag af og om hjemlige billedkunstnere.
Bogen er redigeret af Thomas Hvid Kromann, Louise Hold Sidenius, Maria Kjær Themsen og Marianne Vierø.

Læs mere om ‘Danske Kunstnerbøger’, klik her…

Masser af kunstnerbøger i Kunstbiblioteket

Mere viden om og eksempler på kunstnerbøger finder man i Danmarks Kunstbibliotek, der indsamler, registrerer og bevarer danske og relevante udenlandske kunstnerbøger.

Søger man på ‘kunstnerbøger’ på www.kunstbib.dk, får man p.t. 222 hits vedrørende bøger, der ligesom det nyudgivne danske opslagsværk analyserer genren, både i Danmark og i resten af verden.

Søger man på kunstnerbog sammesteds, får man p.t. 566 enkeltpublikationer, den tidligste fra 1950. Læs mere her:

www.kunstbib.dk/samlinger/kunstnerboeger

Giv din kunstnerbog et langt liv

Er du billedkunstner og har du udgivet en kunstnerbog?

Da kunstnerbøger ofte er svære at spotte i det almindelige hav af publikationer, modtager Danmarks Kunstbibliotek gerne et vink eller et frieksemplar, så bogen kan komme videre ud og sikres for eftertiden.

Kontakt Kunstbiblioteket via linket her: www.kunstbib.dk