Martsudgaven af fagbladet Billedkunstneren på gaden

04.03.20 | Nyheder

Kunst betaler sig. Ikke kun økonomisk, men også i form af livskvalitet, udvikling og nye fællesskaber i de kommuner, hvor billedkunsten er tænkt med lokalpolitisk. Det fremgår af en ny rapport, udarbejdet af konsulentfirmaet cphfacilitation for Billedkunstnernes Forbund.

I martsudgaven af fagbladet Billedkunstneren kan du læse meget mere om rapporten og dykke med i nogle af de mange gode eksempler på, hvordan kunst skaber værdi i kommunerne. Bl.a. fortæller Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek, om hvorfor kommunen prioriterer det lokale, professionelle billedkunstmiljø:

Billedhugger René Schmidts skitse af Hærvejs stegler, Viborg Baneby.

”Simpelthen fordi vi synes, kunst er vigtigt. Uden den inspiration, kunsten giver os, ville vi dø af kedsomhed. Det er ikke nok at have noget at leve af, vi skal også have noget at leve for, og det er det, kunsten giver os,” siger Ulrik Wilbek bl.a. i artiklen, som du kan læse her:

Kunsten viser vej i Viborg

 

 

 

Camilla Nørgård: Vestervig Trapperne. KulTHYvator 2019.

Thisted Kommune har valgt at inddrage kunsten i områdefornyelsen i flere af kommunens landsbyer. Det sker med projektet KulTHYvator, som kunstner Thomas Wolsing fortæller om i interviewet her:

Kunstnere forvandler Thys landsbyer

 

 

 

 

Vejle Kommune inddrager i et aktuelt Open Call kunstnere i arbejdet med klimasikring – et godt eksempel på, hvordan kunstnere kan spille en ny rolle i kommunerne, mener BKF’s formand.

Men hvorfor overhovedet involvere kunstnere i kommunernes arbejde? Det skriver BKF’s formand Nis Rømer om i bladets leder:

Kunstnerisk handlerum i kommunerne

 

I martsbladet finder du også artikler om bl.a. fremtiden for Den Kgl. Afstøbningssamling, Art Hub Copenhagen og masser af servicestof for billedkunstnere om ansøgningsfrister, residencies mm.

Gå til arkiv med tidligere udgivelser af fagbladet Billedkunstneren her…