Expired: Open Call: ST. RESIDENS

08.04.19 | Opslagstavle

– et pilotprojekt mellem Udstillingsstedet Sydhavn Station og BKF.

ST. RESIDENS er et 1-årigt arbejds – og værksteds ophold på Udstillingsstedet Sydhavn Station, der henvender sig til nyuddannede danske billedkunstner fra ind- og udland.

I samarbejde med Udstillingsstedet Sydhavn Station ønsker BKF at tilbyde to kunstnere, et gratis atelier ophold i perioden fra 1. september 2019 til 31. august 2020.

Opholdet afsluttes med en udstilling i Juli 2020, hvor de to udvalgte kunstnere vil indtage udstillingslokalet, plakatfrisen i forhallen og billboard rammen under togbroen på Sydhavn Station. Dette vil akkompagneres af to individuelle publikationer, der understreger og dokumentere kunstneres forløb. Foruden 11 nye kollegaer, vil der tilbydes samtaler og vejledning med kunstnere fra udstillingsstedet.

ST. RESIDENS skal eksemplificere troen på det kollegiale arbejdsliv
Udstillingsstedet Sydhavn Station og BKF er gået sammen omkring dette pilotprojekt for at fokusere på vigtigheden i en god og realistisk start på et liv som billedkunstner. Vi ønsker, at gå aktivt til det lange seje træk, man som ny uddannet billedkunstner står over for – det skal synliggøres og italesættes som værdi såvel som præmis.

ST. RESIDENS tilbyder :

  • Atelier med internet, fælles køkken mm.
  • Samtaler / vejledning med 2 kunstnere fra Udstillingsstedet Sydhavn Station
  • Netværk
  • 11 gode kollegaer
  • Publikation, der dokumentere dit ophold på Stations-Residens
  • Udstilling på Udstillingsstedet Sydhavn Station

ST. RESIDENS er for dig, der har en dagligdag i atelieret. Du skal have lyst til at blive en del af et fællesskab, der tror på handling. Du skal have en interesse i det selvorganiserede og have mod på at vise kunst til en bred skare af samfundets mange lag via et kollegialt arbejdsmiljø.


Udstillingsstedet Sydhavn Station
er et kunstnerdrevet udstillingssted, der præsenterer samtidskunst på den travle stationshal i Københavns Sydhavn. Udstillingsstedet blev dannet i 2012 og består idag af 11 medlemmer. Stedets særlige placering på en S-togstation, har skabt et kunstnerisk mødested for samtidskunst, hvor der ellers ikke ville være kunst. Vi henvender os til et bredt udsnit af københavnere, rejsende, turister og lokale. Vi kommer i kontakt med mange forskellige aldersgrupper og samfundslag der herigennem møder kunst i det offentlige rum på en uformel måde.


Billedkunstnernes Forbund (BKF)
er Danmarks faglige organisation for professionelle billedkunstnere med knap 1.700 medlemmer. Forbundets hovedformål er at varetage kunstnernes faglige, økonomiske, sociale og juridiske interesser. BKF arbejder for at styrke kunsten i uddannelserne, sikre dimittender en god start på livet som professionel billedkunstner og øge brugen af kunst overalt i samfundet. BKF værner om den kunstneriske frihed for den enkelte kunstner og om respekten for billedkunst i almindelighed. Vii taler kunstens sag i medierne og den politiske debat.

Projektet er støttet af Ophavsretsfonden i BKF.

 

Deadline 1. Maj 2019 kl 24.00. – Samtaler vil ske i slut maj.

Du kan hente ansøgningsskema og læse mere om Udstillingsstedet Sydhavn Station og ST. RESIDENS her…