Expired: Udstillingsprisen Vision 2020 – frist den 4. december

23.09.19 | Opslagstavle

Bikubenfonden inviterer nu museer, kunsthaller og andre udstillingsaktører til at sætte gang i idéudviklingen og komme med oplæg til den mest visionære udstilling, der tager afsæt i billedkunsten til årets udgave af Udstillingsprisen Vision.

Udstillingsprisen Vision er Bikubenfondens årlige tiltag, hvor idéer til visionære udstillingsformater med nutidig relevans får mulighed for at blive realiseret med op til 5 mio. kr. i støtte til vinderidéen. Med prisen ønsker Bikubenfonden at kigge fremad og fordre til at nytænke udstillingsformatet på billedkunstområdet.

”Vi stiller ressourcer til rådighed for at stimulere idéer til at nytænke udstillingen som format. Vi håber, at vi med dette tiltag kan inspirere til at tænke: ‘Hvis jeg kunne lave den udstilling, jeg ville, hvad skulle det så være? Hvad ville være den allermest interessante og nødvendige udstilling med afsæt i billedkunsten?’ Vi ønsker at skabe et frirum til at tænke de visionære tanker”, siger Bikubenfondens chef for kunstområdet, Mette Marcus.

Midler til udvikling
En jury bestående af syv fagfolk fra relevante brancher vurderer alle indkomne idéoplæg. 3-5 idéer bliver valgt ud til en kvalificeringsrunde, hvor deltagerne modtager 20.000 kr. til videreudvikling af deres idéer. Herefter udpeger juryen den endelige vinder, der kan få op til 5. mio kr. i støtte. Juryen vurderer i kvalificeringsrunden også en realistisk budgetlægning. Både store og små udstillinger har mulighed for at vinde Udstillingsprisen Vision.

Juryen er sammensat af personer med stærke kompetencer indenfor kunsthistorie, kuratering, formidling og rumlig iscenesættelse og Bikubenfonden er repræsenteret af direktør Søren Kaare-Andersen og chef for kunstområdet, Mette Marcus.

Deadline for indsendelse af idéer er den 4. december 2019.
Læs mere her: https://www.bikubenfonden.dk/udstillingsprisen-vision